Här nedan kan du hitta en församling som söker teamare! Kanske är det du som vill teama i deras kyrka under TTS-året? 
Hör av dig direkt till församlingen som du är intresserad av att teama hos. Har du några frågor eller vill ha hjälp att ta kontakt, mejla malin@teamtraningsskolan.se.

Pingstkyrkan i Kungsbacka söker teamare

Välkommen att bli en del av vårt Team!

Inför läsåret 24/25 söker vi två stycken teamare genom Teamträningsskolan (TTS) som vill vara en del av att se Guds Rike bryta fram i en av Sveriges snabbaste växande och mest ungdomstäta städer. Med närhet till havet och Göteborg runt hörnet är Kungsbacka en fantastisk plats att leva på. Vi är en församling med drygt 300 medlemmar i alla generationer, där barn och familjer utgör en stor del. Vi vill vara en bedjande församling där den Helige Ande trivs, som gör skillnad för vår stad och ser många människor få möta Jesus. Vår vision är att vi vill se Guds Rike bryta fram bland alla Kungsbackas invånare, där många får sina liv förvandlade och möter Jesus.

Vi söker dig som älskar Jesus, brinner för unga människor och vill växa och utvecklas som lärjunge. Som teamare hos oss blir du en del av vårt team av pastorer och övriga ledare. Du får gedigen bibelundervisning genom TTS, regelbunden handledning, en god inblick i hur församlingsarbete fungerar och en möjlighet att växa på en mängd områden. Teampraktiken är i första hand inriktad på vår barn- och ungdomsverksamhet med tyngdpunkt på konfa och ungdomssamlingar, men du kommer också få se en bredd av församlingens arbete. Naturligtvis finns det utrymme att forma delar av din praktik utifrån dina gåvor och specifika önskemål!

Boende i centrala Kungsbacka för två personer finns!

För mer info kontakta:
Robin Eklind, robin@pingstkungsbacka.se, 073-6695388 Miriam Hallberg, miriam@pingstkungsbacka.se, 076-0392018

Läs mer om församlingen på www.pingstkungsbacka.se
Läs mer om Teamträningsskolan på www.teamtraningsskolan.se Hitta oss gärna på Youtube och sociala medier!

Pingstkyrkan Skillingaryd

Vi är en församling som tror på framtiden och vill satsa på nästa generation. Vi är nu inne i ett arbete där vi vill bli ännu bättre att se varandra och att fler ska hitta sin plats. I detta är det viktigt att se de unga och att dom får plats att utforma församlingen, för det handlar om att ge det vidare till nästa generation.
Verksamheten består av flera olika delar allt från gudstjänster, söndagsklubben, cellgrupper m.m. Vi är ca 140 medlemmar och vi har två anställda.
Vi har ett nära samarbete med Missionskyrkan som är kopplade till Svenska Alliansmissionen. Just nu har vi konfirmation och tonår tillsammans. I konfan har vi 25 deltagare detta läsår. 
Viktigt är det sociala arbete, där vi delar ut matkassar och gör flera insamlingar till Ukraina under ett år.

Skillingaryd ligger ca 30min söder om Jönköping och 20min norr om Värnamo.
Tanken är att du kommer få testa på olika saker allt från vara med ungdomar, undervisa, leda möten, predika m.m. Men självklart så är målet att du ska få bestämma vad du vill testa så att du kommer växa som person och i de gåvor som du har.

Barnverksamhet: söndagsskola
Ungdomsarbete: konfirmation, ungdomssamlingar …
Gudstjänster: predika, leda möten, lovsång …
Musik, media …

www.pingstskillingaryd.se
Michael Borg
070-214 22 73
michael.borg@pingstskillingaryd.se



Citykyrkan Örebro
Vi söker teamare inför hösten 2024! Kyrkan är inne i en väldigt spännande period där barn-, ungdoms- och unga-vuxna arbetet växer snabbt. Vi satsar mycket på den unga generationen och har fått se många komma till tro, döpas och växa som lärljungar till Jesus. Många ungdomar och unga vuxna tar egna initiativ till bibelstudium och lovsångsträffar, arrangerar outreachs, utåtriktade events osv. 

Barnverksamheten:
– Kids och tweens under söndagsgudstjänster 
– Månadsvisa större utåtriktade träffar där det kommer många barn utifrån kyrkan
– Sommarläger för alla tweens

Ungdomsverksamheten: 
Tisdagar: Konfagrupp (för årskurs 8) som under sommaren även åker på konfaläger 
Onsdagar: After school på eftermiddagen (fokus årskurs 7-9) och sedan bibelstudiegrupper på kvällen (fokus 9an – 3 på gymnasiet)
Fredagar: Youth, fredagarna varierar mycket från smågrupper till utåtriktade events, vittnesbördskvällar, panel, besök av andra kyrkors events osv. 

Söndagar: Gudstjänst, många av ungdomar är delaktiga 
Varannan söndag: Fotbolls-outreach via Sport For Life 
Vi åker också på läger och olika konferenser både i och utanför Örebro! 

Unga-vuxna verksamheten:
– Connectgrupp varannan onsdag
– Kontinuerliga större träffar, både utåtriktade träffar och träffar med syfte att bygga upp de troende 
– Söndagsgudstjänster

Som teamare ges stort utrymme till att få komma med nya idéer, ta initiativ och vara delaktig i kyrkans verksamhetsutveckling. Man får möjlighet att inrikta sig på det man brinner för; huruvida det är mötesledning, predika, leda outreachs, leda en smågrupp, hålla i bibelstudium, ansvara för sociala medier, leda lovsång, etc. Fokus är alltid att bygga relationer med människor och på så sätt skapa lärjungar till Jesus.

Patrik Vallin 
patrik.vallin@citykyrkan.se 
070 761 98 19

Berkakyrkan Åkersberga 

Jag heter Angélica Fjällid o har förmånen att få vara huvudansvarig för våra ungdomar i Bergakyrkan i Åkersberga. Men jag jobbar även tätt med mina kollegor från Filadelfia Rörstrand, Mälarö o Tyresö. 1 gång i månaden ses vi med alla våra ungdomar tillsammans i Rörstrand, inne i centrala Stockholm, och har Big Friday.

Ungdomsarbetet: Vi är i en omformningsprocess och försöker se vad vår identitet är. Vi träffas fredagar kl 19.00 och umgås, spelar spel o Tv-spel, har lite lovsång och en mindre predikan som vi varvar med bibelstudie/undervisning.

Till dig som TTS-elev: Det finns mycket flexibilitet och i och med den mindre församlingen finns det många platser att bygga och formas i. Vi sitter även tillsammans i stan. Där vi har kontor och personalfrukost/träffar. Det finns goda förutsättningar för mentorskap. Jag själv har varit mentor för TTS-elev förr.

Låter detta intressant tveka inte att höra av dig!

Angélica Fjällid 
angelica.fjallid@filadelfiakyrkan.se 
076-547 09 71 

Pingst Varberg

Vi vill vara en församling som är öppen, varm och utåtriktad kyrka som gör människor till Jesu lärjungar. Vi har extra fokus på nästa generation, nya människor och socialt arbete. Varje vecka samlar vi ca 300 personer i våra olika verksamheter. Vi söker teamare som vill vara en del av vårt härliga team. Det finns möjligheter att få finnas med i olika typer av verksamheter men vi söker framförallt dig som vill teama i ungdomsarbetet primärt. Du kommer få gå nära Edvard som nyligen gått ALT och som även är regionledare på TTS väst. 
Potentiella områden i församlingen:

 • Ungdom
 • Barn
 • Musik
 • Organisation & koordination
 • Socialt arbete

Hör av er till
Edvard FredénPastor med ansvar för ungdom 
0340-54 51 82
edvard@pingstvarberg.se

Pingstkyrkan Kaxholmen

Vi är en församling på nästan 300 medlemmar. Mycket barnfamiljer. Vi tycker att nya människor och nästa generation är viktiga. Vi jobbar med Guds fem syften för våra liv – Älska Gud, älska varandra, vandra i efterföljelse, leva i tjänst, nå fler, eller som vi kort säger ÄRA-BÄRA-VÄXA-TJÄNA-NÅ. Vi är tre anställda, Fredrik – pastor och föreståndare  Alma – barn och ungdomsledare  Lisa – koordinator och administratör. 

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Musik
 • Organisation & koordination
 • Ungdom
 • Barn
 • Öppna för det som ligger på teamarens hjärta. 

www.pingstkaxholmen.se
Fredrik Martinsson
pastor.fredrik@pingstkaxholmen.se
0707-971658

Horda Frikyrka

En närodlad och växande församling på småländska landsbygden, med många unga familjer som nu leder den in i en ny tid. 

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Barn
 • Ungdom
 • eller efter teamarens profil och önskningar, finns en flexibilitet

www.hordafrikyrka.se
André Lundquist
andre@hordafrikyrka.se
070-2517605


Borås Pingstförsamling

Vi är en kyrka mitt i stan med stor verksamhet bland barn och ungdomar. Vi har även varje vecka verksamhet som riktar sig mot de som är utsatta i samhället. Just nu är vi 8 anställda i församlingen. Vi har under flera år haft teamare och varit tacksamma för det samarbetet. 

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Barn
 • Ungdom

www.boras.pingst.se
David Sirviö
david.sirvio@boras.pingst.se
070-8173740

Pingstförsamlingen i Huskvarna

Vi är en härlig pingstförsamling i södra vätterbyggden. Ungdomsarbetet är ”nystartat” efter coronan. Ungdomsarbetet är växande med lite yngre ungdomar i dagsläget. Vi samlar upp till 40 ungdomar varje fredag, och drar omkring 20-25 ungdomar på dem andra satsningar som församlingen gör mitt i veckorna med.

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Media
 • Musik
 • Barn
 • Ungdom
 • Evangelisation

www.huskvarna.pingst.se
Linus Klingberg
Klingberg.linus@gmail.com
070-4822385

Skolkyrkan i Sävsjö kommun

Vi är en förening vid namn ”Skolkyrkan i Sävsjö”. Vi har tre anställda skolpastorer som jobbar på skolorna i kommunen som skolpastorer/kamratstödjare samt att vi driver en kristen fritidsgård dit ungdomar är välkomna på eftermiddagar/kvällar. Målet med arbetet är att stötta ungdomarna på skolan, samt nå ut till de ungdomar som en vanlig kyrka har svårt att nå ut till. Till våran fritidsgård kommer ungdomar från alla möjliga bakgrunder, och vi får genom relationen till dem peka på Jesus och göra honom känd bland ungdomsvärlden i Sävsjö Kommun. 

Föreningen är ett equmeniskt initiativ som pågått i över 20 år. Alla frikyrkopastorer i kommunen sitter med i vår styrelse och arbetet är därför väl förankrat i våra församlingar.

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Ungdom
 • Evangelisation
 • Orgnaisation & koordination
 • Kamratstödjare

Joel Lundgren 
Joellgrn@outlook.com 
070-5860319

Pingstförsamlingen i Västerbottens Mellanbygd

Pingst Mellanbygden är en aktiv församling på cirka 215 medlemmar som brinner för Jesus och vill göra honom känd i kommunen. Församlingen utgår ifrån Robertsfors där vi har en nyrenoverad kyrka. Robertsfors ligger mellan Umeå och Skellefteå och det är där det mesta av verksamheten bedrivs. Men församlingen har även ansvar och verksamhet i samhällen och byar runt om i kommunen. Bla Bygdeå, Ånäset, Lövånger och Burträsk. Församlingen har 3 stycken anställda, en IBRA anställd samt en ALT-student som bildar ett bra team.

Som tidigare nämnt är församlingen aktiv, och många är engagerade i det kyrkan gör. Församlingen har även ett stort hjärta för mission.  

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Media
 • Musik
 • Barn
 • Ungdom

Det finns god möjlighet för teamarna att välja områden utifrån gåvor och där personen vill utvecklas.

www.pingstmellanbygden.se
Elias Nestander
elias.nestander@pingstmellanbygden.se
073-0705596

Korskyrkan Borlänge

Vi är en EFKförsamling, i en stad där det finns stor längtan efter utökat samarbete mellan församlingar och samfund. Nu söker vi tända, passionerade ungdomar som kan hjälpa oss ta vårt barn- och ungdomsarbete vidare – inte bara i församlingen utan också i stan. 

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Barn
 • Ungdom

www.korskyrkan.be
Lotta Stevens
lotta@korskyrkan.se
073-038 64 11

Pingstförsamlingen Vaggeryd

Vi är en mycket aktiv församling med stor spridning på åldrar. Församlingen har 150 medlemmar var av ca 70 är aktiva. Församlingen har stora barn och ungdomsverksamheter och når varje vecka ca 75 barn och ungdomar. Församlingen driver även en mötesplats för utsatta i Vaggeryd tillsammans med de andra församlingarna i samhället. Utöver det har vi daglediga, hemgrupper, evangelisationssatsningar, böneträffar, second hand, klädbytardagar och mycket mer! Församlingen är väldigt öppen och omfamnande av ideer och initiativtagande. En aktiv församling som vill sprida det glada budskapet i Vaggeryd! 

Vi vill vara en utsträkt hand till Gud, varandra och vår omvärld.  

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Barn
 • Ungdom

www.pingstvaggeryd.se
Elias Högbring
ungdom@pingstvaggeryd.se
072-5411365

Pingstkyrkan Karlshamn

Ungefär 240 medlemmar, en aktiv församling som har barn, ungdomar, unga vuxna, barnfamiljer, vuxna och pensionärer. En hel del verksamhet men framförallt med fokus på relationer.

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Ungdom

  www.karlshamn.pingst.se
  Fredrik Olsson
  fredrik.olsson@karlshamn.pingst.se
  0705700967

Östermalmskyrkan i Kristianstad

Östermalmskyrkan är en av de större församlingarna i nordöstra Skåne med 400 medlemmar. Vi är en samarbetsförsamling med EFK och Pingst. Vi är en mångkulturell församling med flera olika nationaliteter. Vi har ett brett utbud av verksamheter. Vi äger och driver en av landets största Erikshjälpen butiker. Ett stort integrationsarbete och barn och ungdomsverksamheter. Vi har flera internationella samarbetspartners och anordnar missionsresor. Vi upplever det som vårt kall att få rusta en ung generation för Guds rike och att få pröva sin kallelse. Teamarna ser vi därför inte som arbetskraft utan främst några som kan få testa på och fördjupa sig i vad de tror Gud har kallat dem till.

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Musik
 • Barn
 • Ungdom
 • Evangelisation
 • Kamratstödjare

www.ostermalmskyrkan.se 
Rikard Holst 
rikard.holst@ostermalmskyrkan.se 
0733-148756 

Filadelfia Öckerö

En församling med ca 400 medlemmar på papper men mer 150-200 aktiva medlemmar. Vi står för tillfället utan föreståndare. Vi har två anställda, Martina Lardmo anställd 80% för barn och Gustaf Utbult anställd 100% för ungdom. Vi har gott samarbete med kringliggande kyrkor och stort arbete i både barnverksamhet och ungdom. 

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Barn
 • Ungdom

www.filadelfia.se
Gustaf Utbult

gustaf@filadelfia.se
0768619781

Pingstförsamlingen i Landsbro

Vi är en församling med ca 100 medlemmar, vi har många tonåringar och yngre familjer i församlingen. Kyrkan är nyrenoverad och stod färdig precis innan pandemin bröt ut, så nu är vi i full gång med att öppna upp och få alla grupper att arbeta tillsammans. Vi har även under våren tre unga-vuxna möten där vi vill ha lovsång och predikan riktad till denna grupp under dessa tre lördags kvällar. En styrelse och äldstekår som är väl samarbetad, vi använder oss av verktyget NFU för att mätta församlingens utveckling och välmående i alla delar.

Inom vilket område tänker ni att ni skulle vilja att teamarna primärt får ha sin utbildning?

 • Gudstjänst
 • Media
 • Musik 
 • Ungdom
 • Evangelisation

www.landsbropingst.se
Mattias Bjurenholt
mattias.bjurenholt@landsbropingst.se
076-1619694

Wesleykyrkan Malmö

Vi är en församling på ca 110 medlemmar. Det är en församling med relativt hög medelålder men som vill satsa för att vända trenden. För att vara en liten församlingen har vi ett relativt stort team av både anställda, engagerade i församlingen och ett missionärspar från USA. Teamarna skulle få vara en del av det teamet och få jobba nära Albin som är föreståndare men som har mycket av sitt hjärta bland ungdomar och unga vuxna. Man skulle få jobba i ett nystartat ungdomasarbete där vi sträcker oss ut mot ungdomar i vårt närområde.

Områden teamarna skulle har sin utbildning i:

–  Ungdomsarbete (ungdomsgrupp och utåtriktat arbete mot ungdomar)
–  Unga-vuxna-satsningar
–  Lovsång (Lovsångskvällar)
–  Gudstjänstliv (leda gudstjänst, predikan och lovsång)
–  Barnverksamhet (söndagskola, taco-kvällar)

Vi vill utforma ett teamår där teamarna får växa i sina gåvor och därför försöka skräddasy upplägg efter vad teamarna vill utvecklas i. 

www.wesleykyrkan.se
Albin Åkesson
albin@wesleykyrkan.se